Ђукановић потписао "зетске законе": Зета званично општина

ГС
Foto: Vijesti.me

ЗЕТА- Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић потписао је "зетске законе" - измјене закона о територијалној организацији Црне Горе и о Главном граду.

Тако је Зета од данас званично самостална општина, преносе црногорски медији.

"Општина Зета, са сједиштем у Голубовцима, обухвата Голубовце као насеље градског карактера и насеља: Балабани, Бериславци, Бијело Поље, Бистрице, Вуковци, Врањина, Гостиљ, Горичани, Курило, Мојановићи, Понари, Шушуњу, Махала, Матагути, Љајковићи, Српска, Ботун, Митровићи и друга насеља утврђена посебном одлуком те општине", наводи се у Закону о измјенама и допунама Закона о територијалној организацији Црне Горе.

Додаје се да послове локалне управе и локалне службенике и намјештенике који су обављали те послове у органима локалне управе Општине Голубовци као општине у оквиру Главног града преузеће органи локалне управе Општине Зета, у року од 30 дана од дана образовања тих органа.

"До образовања органа локалне управе Општине Зета, послове из њихове надлежности обављаће органи локалне управе Општине Голубовци као општине у оквиру Главног града. До 30. јуна 2023. године, финансирање Општине Зета вршиће се из Буџета Општине Голубовци, као општине у оквиру Главног града, односно из Буџета Главног града Подгорице. Капитални пројекти на територији Општине Зета, за које су закључени уговори о извођењу радова до дана ступања на снагу овог закона, финансираће се из Буџета Главног града Подгорице", пише у закону.

Скупштина је измјене закона о територијалној организацији Црне Горе и о Главном граду усвојила у сриједу.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана