Ђукановић потписао Закон, али неће звати на нови круг консултација

Танјуг
Ђукановић потписао Закон, али неће звати на нови круг консултација

ПОДГОРИЦА - Црногорски предсједник Мило Ђукановић потписао је данас измијењени Закон о предсједнику, који је други пут изгласан у парламенту у понедјељак.

Ђукановић је то саопштио на прес конференцији у Вили Горица и подсјетио на околности у вези са усвајањем Закона о предсједнику, који је, како је казао, потписао упркос свему, па и протестима које веома поштује.

Потписивањем Закона, истакао је, његова уставна обавеза је испуњена, без обзира на то што је, како је навео, парламентарна већина дјеловала неуставно.

"Нећу се придужити онима који руше Устав и нећу учествовати у томе", рекао је Ђукановић, који сматра да је усвајањем поменутих измјена Скупштина изгубила смисао.

Парламент је, казао је, ушао у фазу политичког рада и рушења уставног поретка.

 Рекао је и да ни представника парламента ни кандидата за мандатара неће позвати на нови круг консултација и да, како је навео, одбија могућност да учествује у примјени неуставног закона.

"Одговорност за примјену овог закона сносиће управо они који су га усвојили", поручио је Ђукановић.

Када је ријеч о избору судија Уставног суда, Ђукановић је рекао да се позиција и опозиција морају договорити, да проблема нема да се судије Уставног суда изаберу благовремено и да се може скратити мандат Скупштини.

Може се, казао је, имати датум избора и остварити легитимност изборног процеса.

"Времена има, потребно је мало добре воље, које код парламентарне већине до сада није било", рекао је црногорски предсједник.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана