Ђукановић: Покушај дестабилизације државе пред избор нове владе

СРНА
Foto: Aгенције

ПОДГОРИЦА- Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић позвао је надлежне државне органе да хитно реагују поводом најновијих дојава о подметању експлозивних направа у образовним и другим установама.

"Безбједност дјеце, као најрањивије категорије друштва, и свих грађана, мора бити апсолутни приоритет државе и сваког појединца", поручио је Ђукановић на "Твитеру".

Он је истакао да Црна Гора не смије дозволити да образовање, већ суочено са проблемима у функционисању и ударом пандемије, "трпи због оних који намјеравају изазивати ванредне ситуације и дестабилизовати државу уочи избора нове владе, на прагу туристичке сезоне".

Из Полицијске управе Црне Горе раније је саопштено да се врши провјере у школама у појединим градовима након јутрошњих дојава о постављеним експлозивним направама.

Министарство просвјете, науке, културе и спорта донијело је одлуку да се данас прекине настава у свим школама у Црној Гори због пријетећих анонимних порука, које су освануле на бројним званичним школским мејловима.

Бомбе су дојављене образовним установама у Бару, Херцег Новом, Никшићу, Бијелом Пољу, Цетињу, Плаву, Гусињу, Петровцу, Колашину, Мојковцу и другим гардовима у Црној Гори.

Црногорски портали преносе да су анонимне дојаве о постављеним бомбама јутрос стигле и на адресе општина Никшић и Бар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана