Ђукановић одликовао редитеља Вељка Булајића

Танјуг
Foto: Агенције

ПОДГОРИЦА- Црногорски предсједник Мило Ђукановић данас је поводом 13. јула - Дана државности, уручио одликовања истакнутим личностима, културним институцијама и спортским колективима међу којима је и редитељ Вељко Булајић.

Ђукановић је Булајића одликовао Орденом првог степена и том приликом рекао да је за време распада Југославије остао на, како је навео, бранику највиших људских и цивилизацијских вриједности и дизао глас за мултиетничку, савремену, антифашистичку Црну Гору".

Булајић је рекао да прима одликовање када је Црна Гора непосредно пред улазак у Европску унију (ЕУ).

"Та Црна Гора која је преживјела многе невоље и ратове улази у ЕУ и то као равноправни члан", рекао је Булајић.

Орден црногорске заставе другог степена Ђукановић је доделио Хајризу Брчаваку чије име, према ријечима Ђукановића, хиљаде људи у региону изговарају са захвалношћу.

Добитница тог ордена је и Бранка Шћепановић, умјетница која је, казао је Ђукановић, прославила изворну пјесму на простору бивше Југославије и свијета.

Добитник Ордена другог степена Бранко Вујовић, а постхумно је одликован новинар Бора Кривокапић.

Орден другог степена додијељен је и Матици црногорској, Ватерполо клубу Приморац из Котора, ПВК Јадран, док је Орден трећег степена уручио Градској музици Котора која прославља 180 година постојања, пренио је портал РТЦГ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана