Ђукановић: Наоружавање на Балкану додатан ризик

Srna
Foto: arhiva

ПОДГОРИЦА - Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић изјавио је да наоружавање на Балкану представља додатан ризик. На питање да ли забрињава наоружавање Војске Србије, Ђукановић је рекао да наоружавање увијек забрињава.

"Додатан ризик представља наоружавање на Балкану. Генерално нас то брине, а у овом случају ријеч је о продуженој тенденцији наоружавања Србије из земаља које су не само конкуренти, већ у непријатељи НАТО земаља", рекао је Ђукановић на конференцији за новинаре.

Коментаришући увођење санкција Светозару Маровићу од САД, Ђукановић је рекао да је Маровић дуго био највиши државни функционер у Црној Гори и да су правосудни систем и држава показали бескомпромисност досљедне примјене одредби уставно-правног система.

"Видио сам апел америчког званичника да Маровић дође у Црну Гору, разумијем и тај апел, али бих још прије разумио апел који би требало упутити Србији, земљи која је кандидат у преговорима са ЕУ, да испуни обавезе и одговори на очекивање Црне Горе у случају изручивања Маровића",рекао је Ђукановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана