Ђукановић: Надам се да ће СПЦ поступити разумно и логично

Танјуг
Ђукановић: Надам се да ће СПЦ поступити разумно и логично

ЦЕТИЊЕ - Предсједник Црне Горе поновио је на Цетињу, гдје се вечерас придружио протесту против устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија, да устиолицење не треба да се обави на Цетињу већ на другом мјесту и поручио ''''да се нада да ће Српска православна црква на крају урадити оно што је разумно и логично''''.


''''Та црква (СПЦ) има пуно храмова широм Црне Горе, укљчујући и онај највећи у Подгорици. Тако да на другом мјесту могу да обаве тај посао, а не могу да то раде на силу, уз угрожавања права и слободе грађана Пријестонице'''', рекао је Ђукановић, преноси ''''Побиједа''''.

Оцијенио је да такав приступ СПЦ није добар и да може имати посљедице.

''''Чак и када би то неком пошло за руком, он би се овдје увијек морао осећати као неко ко је насилно остварио неку своју жељу. Ко је силовао на неки нацин Пријестоницу и њене градане. Зато мислим да је то прогрешан приступ и зато мислим да ће то ипак доћи до свијести оних којима смо послали толика упозорења ових дана и да ће на крају урадити оно што је разумно и логично'''', поручио је Ђукановић.

Подгорилички лист пише и да ће Ђукановић преноћити на Цетињу, гдје је за сутра ујутру планирано устоличење митрополита Јоаникија у Цетињском манастиру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана