Ђукановић и Марковић честитали васкрс православним вјерницима

ГС
Ђукановић и Марковић честитали васкрс православним вјерницима

ПОДГОРИЦА - Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић и премијер Душко Марковић упутили су честитке православним вјерницима поводом предстојећег највећег хришћанског празника Васкрса.

Ђукановић је у честитки свештенству, вјерницима и свим грађанима православне вјероисповијести навео да се Васкрс ове године дочекује у условима епидемије вируса корона, те да је заштита здравља људи постала брига и обавеза свих, од човјека, државе до других друштвених субјеката, укључујући и Цркву.

"Вјерујем да пред озбиљним изазовима, у тешком времену, сви имамо воље, хтијења и одговорности да се издигнемо изнад подјела и разлика, као и спремности да сложно дајемо допринос превазилажењу овог великог проблема, као и економских и социјалних посљедица које собом носи", истакао је Ђукановић.

Он је поручио да није вријеме за расправе и антагонизам, већ за слогу и разумно тражење путева да се из невоље која није мимоишла ни Црну Гору изађе са што мање ожиљака.

Марковић је у честитки грађанима и свештентву навео да је ово година бројних и тешких изазова које условљава глобални поредак, те указао на опасност вируса корона који је паралисао цијели свијет.

"На срећу свих нас, а захваљујући правовремним мјерама и дисциплини наших грађана, Црна Гора успијева да се одупре и сачува оно што је највредније – човјека и његово здравље", навео је Марковић у честитки. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана