Ђукановић и Кривокапић честитали највећи хришћански празник

Срна
Foto: Илустрација

ПОДГОРИЦА- Предсједник и премијер Црне Горе Мило Ђукановић и Здравко Кривокапић честитали су предстојећи Васкрс свештенству и православним вјерницима указавши на потребу заједничке радости и слоге поводом највећег хришћанског празника.

Кривокапић је честитао Васкрс православним вјерницима, митрополиту црногорско-приморском Јоаникију, епископима, свештенству и монаштву Митрополије и осталих епархија у Црној Гори.

Кривокапић је поручио да они који славе и они који разумију благе дане, заједно треба да се радују једни другима, саопштено је из његовог кабинета.

"Зато се радујмо, посебно дјеци и старима. Дјеци - да би се усавршавали у врлинама и да би развијали и награђивали њихове таленте. Радујмо се узајамном поштовању, новом дану и новим побједама-личним и колективним", навео је Кривокапић.

Ђукановић је честитку упутио свештенству, вјерницима и свим грађанима православне вјероисповијести у Црној Гори, уз жеље да благи дани у све домове унесу радост и подстакну на слогу међу ближњима.

"Нека нам порука овог светог дана који симболизује побједу добра над злом, љубави над мржњом, живота над пролазношћу, наде над очајем, свјетлости над тамом, буде још један подстрек да се заједно супроставимо духовним и моралним понорима човјечанства како би надваладали себичност и ароганцију оних који распирују насиље и рат", навео је Ђукановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана