Ђукановић: Додикова одлука не буди никакав хир код мене

rtcg
Ђукановић: Додикова одлука не буди никакав хир код мене

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић је у интервјуу за “РТЦГ” у емисији “Телескопија” говорио о бројним темама, те прокоментарисао и изјаву и одлуку српског члана Предсједништва Бих Милорада Додика да буде против његове посјете БиХ.

“Понекад ми се чини да Србија своју државну политику није прилагодила новој околности када је Црна Гора постала независна. И даље покушава да води рачуна о Србима у другим државама, него о грађанима Србије. Говором најдобронамјерније. Мислим да је вријеме да се застане и преиспита шта су ствари приоритети Србије и њених грађана, али ту стајем. Сви би се у региону требали преиспитати уколико би се један непримјерен однос наставио да оснажимо имунитет”, казао је Ђукановић.

На питање како коментарише одлуку и потез члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, казао је:

“Па шта да вам кажем. Та вијест највише говори о том једном проблему у којем се налази држава БиХ. То код мене не буди никакав хир, него продубљује бригу коју имам; шта се може урадити да БиХ постане функционалнија него што јесте и да може овакве одлуке донијети без паралисања. Много је парадних одлука, много је одлука којима се прави представа за јавност, али се заборавља да те представе коштају”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана