Ђукановић да што прије да мандат Кривокапићу

Срна
Ђукановић да што прије да мандат Кривокапићу

ПОДГОРИЦА - Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић требало би да без одуговлачења да мандат за састав нове владе Здравку Кривокапићу, јер је све јасно, поручили су данас из Коалиције “Црно на бијело”.

Предсједник посланичког клуба “Црно на бијело” Милош Конатар подсјетио је да су већина посланика Скупштине Црне Горе својим потписима подржали да мандатар нове владе буде Кривокапић.

“Не би било добро да предсједник државе одуговлачи ствари и чека крајњи рок јер имамо потпуно чисту и јасну ситуацију”, оцијенио је Конатар.

Он каже да се Црна Гора у многим областима суочава са “комплексним стањем”.

“Државни дуг достиже 90 одсто БДП-а док је здравствена ситуација са вирусом корона све сложенија и потребни су потпуно легитимни надлежни органи који ће се ухватити у коштац са овим проблемима. Што прије, тим боље јер Црна Гора нема времена за чекање”, упозорио је Конатар.

Он сматра да је “наводни осјећај патриотизма и тест демократије Мила Ђукановића сада на тесту, којег не може ескивирати пред домаћом и иностраном јавношћу”.

“Уколико му је стало до државе и грађана, а што је у безброју ситуација показао да није, неће опструирати процес већ ће и прије крајњег законског рока предложити мандатара. Свако противљење и опструирање демократских процеса само могу додатну срозати његов углед”, оцијенио је Конатар.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана