Ђукановић честитао Милатовићу: Црна Гора је изабрала и тај избор поштујем

ГС
Ђукановић честитао Милатовићу: Црна Гора је изабрала и тај избор поштујем

ПОДГОРИЦА - Предсједник Демократске партије социјалиста Мило Ђукановић је честитао кандидату Покрет Европа сад Јакову Милатовићу побједу на предсједничким изборима.

-Завршени су избори. Црна Гора је изабрала. Ја тај избор поштујем. Честитам Јакову Милатовићу. Желим му да буде успјешан предсједник. Ако он буде успјешан, то може значити да Црна Гора може бити успјешна држава - казао је Ђукановић.

Захвалио је грађанима "који су масовним учешћем на изборима допринијели да имамо још један демократски и кредибилан изборни процес, који доприноси међународном угледу Црне Горе."

-Желим да се захвалим свим грађанима који су ми дали повјерење. Некад су ти гласови били довољни за већину, у овом тренутку нијесу, али су вриједни као планина. Поносан сам на огромну подршку у срединама у којима већину чине припадници мањиснких народа - истакао је Ђукановић, преносе Вијести.ме.

Поручио је да је важно да Црна Гора направи избор 11. јуна.

-Све што се догађа ових дана, потврђује да Црна Гора нажалост нема Владу, да има залутале институције, што се показало и у овом изборном процесу. Јако је важно да Црна Гора послије 11. јуна добије владу која ће је одговорно водити до европског циља - наводи Ђукановић.

Казао је да је могао изборе посматрати "с трибина", али да то није желио и да "то није било на нивоу моје одговорности према Црној Гори."

.У изборе ме је увела одговорност према Црној Гори, да заштитимо националну част Црне Горе и Црногораца. Мислим да смо то урадили све ове године, да смо то урадили данас. Некад побјеђујете на изборима, некад изгубите. И овом процесу мислим да смо показали апсолутно одговорност према Црној Гори -закључио је Ђукановић.

Окупљене присталице ДПС су звиждањем ометале новинарку ТВ Вијести док је постављала питања, а потом почели да скандирају "Мило, Мило" и пјевају.

И након што је Ђукановић рекао да дају прилику новинарима да поставе питања, окупљени су почели да пјевају црногорску химну.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана