Ђукановић: Актуелна власт поприма ознаке диктатуре, тоталитаризма и репресије

Танјуг
Ђукановић: Актуелна власт поприма ознаке диктатуре, тоталитаризма и репресије

ПОДГОРИЦА, - Бивши црногорски предсједник Мило Ђукановић каже да актуелна власт не трпи критику и да, како наводи, на нашу колективну несрећу поприма ознаке диктатуре, тоталитаризма и репресије.

"Критичка мисао одговорну и способну власт чини бољом. Ова данашња такву мисао очигледно не трпи и на нашу колективну несрећу поприма ознаке диктатуре, тоталитаризма и репресије. Све под окриљем нечије борбе за правду, на силу, мимо закона и демократских стандарда", написао је Ђукановић на Твитеру.

Ђукановић каже да у друштву које тежи напретку, критика власти и критичари власти су додатна снага и чинилац демократског развоја.

"У протекле три године мало је актера на јавној сцени Црне Горе очувало независност и непристрасност, изоштрило критичку мисао упркос све учесталијим директним нападима носилаца власти, као што су то чинили поједине НВО, новинари, умјетници, интелектуалци", навео је Ђукановић и додао:

"Можемо се сагласити са њиховим оцјенама или не. Можемо и било би пожељно о томе са њима и водити дијалог. Али морамо, посебно ако смо носиоци државних функција поштовати њихову независност и осигурати њихово право на слободно дјеловање, без застрашивања и пријетњи".

Само такво црногорско друштво може бити дио европске породице, закључио је Ђукановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана