Дjевојка подметала пожаре на Корчули

Танјуг
Дjевојка подметала пожаре на Корчули

Полиција на Корчули ухапсила је 24-годишњу дjевојку због подметања неколико мањих пожара на том острву.

То је саопштила дубровачко-неретванска полиција, која је дjевојку по хапшењу одвела у притвор.

Полиција сумња да је та деjвојка 21. јула око 9.20 сати, у близини једног угоститељског објекта, на два мjеста уз руб цесте запалила ниско растиње и суху траву, након чега је изазвала пожар и у складишту угоститељског објекта, пренijела је агенција Хина, додајући да су сва три пожара угашена интервенцијом мjештана и особља угоститељског објекта.

Дjевојка је потом дан касније око 11 сати, на дijелу необрађеног земљишта, упаљачем поновно запалила суву траву и ниско растиње.

"Изгорjела је површина од око 400 м2, а интервенцијом Добровољног ватрогасног друштва Корчула и мjештана овај пожар је угашен у 12.35 сати", кажу у полицији.

Ухапшену сумњиче и да је истог дана око 23 сата крај дворишта породичне куће још једном запалила суву траву, да би данас око 2.40 сати, на спрату куће у којој борави, изазвала пожар који је захватио завjесу, врата, клима уређај и дио кревета. У оба случаја власник куће је врло брзо угасио пожаре, саопштила је полиција.

"Због сумње за кривично дјело довођење у опасност живота и имовине опште опасном радњом или средством, осумњичена је 24. јула, уз кривичну пријаву предана у притвор", наводи се у полицијском саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана