Дјевојчица тукла мајку у три ујутро јер јој је искључила интернет: Гађала је чашом у главу

Телеграф
Foto: Ilustracija

ЗАГРЕБ- Дјевојчица (15) из Хрватске завршила је на суду јер је у недјељу око три ујутро пробудила и физички напала мајку која није хтјела да јој укључи интернет.

Како се наводи у судској пресуди, она се почетком јуна ове године у славонском граду у времену од 2.45 до 3 сата ујутро у стану насилнички понашала у породици према својој мајци починивши психичко и физичко насиље над њом.

Дјевојчица је, према изјави мајке, дошла из града кући у алкохолисаном стању. Након што је ушла у стан и пресвукла се, ушла је код мајке у спаваћу собу и пробудила је како би јој  укључила интернет да би маљолетница могла да користи мобилни телефон и друштвене мреже, пише Danica.hr.

Кад је мајка рекла ћерки да иде да спава и да је касно, малољетница је почела да вријеђа мајку ријечима: ‘Д***** једна, је**** ти мртву мајку‘.

Кад је мајка из лежећег положаја сјела на кревет, дјевојчица је исту отвореним дланом ударила у главу.

Након описаног, "малољетница је с мање комоде која се налази крај кревета узела стаклену чашу и погодила мајку у предјелу главе, односно чела”, наводи се у пресуди прекршајног суда.

Како је ријеч о ученици првог разреда средње која досад није кажњавана, суд је на темељу Прекршајног закона, умјесто казне, према њој примијенио одгојну мјеру судског укора јер се “може закључити да ће и тиме бити постигнута сврха одгојне мјере”.

- Темељем Прекршајног закона, малољетници суд указује на друштвену неприхватљивост и штетност њеног понашања, и исту упозорава да јој се за случај поновног почињења прекршаја може примијенити и тежа санкција - стоји у пресуди.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана