Дјечака (6) угризао поскок у Пакленици, отац му спасио живот

ГС
Дјечака (6) угризао поскок у Пакленици, отац му спасио живот

Угриз поскока, најопасније змије отровнице на овим просторима, посебно је опасан и може завршити смрћу. Зато је јавност заинтересована за такве угризе, а посебно када је у питању дијете.

Баш то догодило се у Националном парку Пакленица у Хрватској коју је посјетила белгијска породица, чијег је шестогодишњег сина Тибаута угризао поскок док је дјечак шетајући поред ријеке покушао дохватити грану.

Отац Александар на раменима је носио дјечака до станице за помоћ и тако му је спасио живот јер да је дјечак ходао, крв би брже колала тијелом и отров би се брже ширио. Припадници ХГСС-а и радници парка превезли су их у болницу.

Помогло је и то што је мајка фотографисала змију. То је послије помогло и у давању прве помоћи. Дјечак је добио противотров у задарској болници.

- Отров се полако ширио с мјеста угриза, а узрокује смрт ако стигне до срца. Код Тхибаута је отров стигао до пазуха", испричао је његов отац. Дјечак се пет дана након инцидента налази у сплитској болници, преноси 24 сата.

- Угриз змије није се догодио код нас већ двадесетак година. У парку се увијек налазе радници ХГСС-а, спремни да одмах дјелују уколико дође до оваквих ситуација. Врло брзо након незгоде организован је транспорт дјетета у болницу и он је сада добро - рекла је Наталија Андачић, директорика Националног парка Пакленица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана