Дјеца из Далмације славе побједу над дјецом из Србије уз усташки поздрав

index.hr
Дјеца из Далмације славе побједу над дјецом из Србије уз усташки поздрав

Снимак малох сплитских фудбалера који на терену урлају “За дом спремни” шири се друштвеном межом Facebook, а снимак је објавио посланик хрватског Сабора из СДП-а Пеђа Грбин

На њему се види како дјеца, уз коју на терену стоји старији сиједи господин, највјеројатније тренер екипе, узвикују усташки поздрав.

Index.hr пише да се ради о помлатку Ногометног клуба НК Пољичанин 1921 из Срињина, мјеста које се налази између Сплита и Омиша.

На снимку се види како поменути старији господин и један од дјечака осталима дају упуства на који начин ће викати усташки поздрав.

“Он виче За дом, ми спремни”, каже дјечак након чега му се придружује остатак екипе.

Новинари портала index.hr су потом контактирали предсједника клуба Николу Мужинића, како би прокоментарисао овај снимак.

“Да за дом нисмо били спремни, дома имали не би”, рекао је Мужинић на то.

Открио је да је снимак настао ових дана у Барселони, гдје дјеца наступају на турниру за годишта од 2006. до 2009. Значи, ријеч је о дјеци старости од 10 до 13 година.

“Одиграли смо финале против српске дјеце. Дјеца су се међусобно дружила. Српска дјеца су носила хрватску заставу, а наша дјеца српску”, рекао је Мужинић.

На питање шта му значи “да за дом нисмо били спремни, дома имали не би”, што је рекао два пута, Мужинић се опет насмијао и још једном поновио исту реченицу.

Хрватски портал закључује да су дјеца из Далмације, старости од 10 до 13 година, побједу у финалној утакмици турнира у Барселони, коју су играли против дјеце из Србије, прославила урлајући усташки поздрав, а све уз надзор и потицање надлежних особа из клуба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана