Дикић покушао самоубиство?

Агенције
Дикић покушао самоубиство?

Подгорица - Бивши шеф српске жандармерије Братислав Дикић, осумњичен да је организовао терористичке нападе у Црној Гори, смјештен је у болницу након што је наводно покушао самоубиство.

Лист "Побједа" објавио је да је Дикић у болници због лошег здравственог стања након што је у понедјељак поново саслушан у Тужилаштву, а подгорички "Дан" тврди да је он увече покушао самоубиство. Дикић је, према сазнањима тог листа из ЗИКС-а, поломио стакло на прозору ћелије у којој се налази, након чега је покушао да пресијече вене. У намјери да се убије спријечили су га командири ЗИКС-а.

Осумњичени за тероризам тог дана је неколико часова провео у Специјалном државном тужилаштву, гдје су вјештачени његов мобилни телефон и телефони његових наводних саучесника. Бивши командант је наводно неколико пута тужиоцу рекао да не може више да издржи подметања и ситуацију која се створила послије хапшења због нечега што, како тврди, није починио.

Како је био у веома лошем стању, Дикић је по повратку из тужилаштва одведен код љекара. Након прегледа враћен је у ћелију. Свега неколико минута касније командири су чули ломљење стакала, па су утрчали у његову собу. Дикића су затекли крвавих руку, након чега су алармирали управу спушког затвора. Хитно је превезен у Ургентни центар ради указивања љекарске помоћи.

Дикића су у Клинички центар Црне Горе довезли службеници ЗИКС-а и специјалци. Бројна униформисана лица обезбјеђивала су болницу све док је осумњичени за наводни тероризам био на указивању љекарске помоћи.

Из Клиничког центра незванично је потврђено да Дикић има површинске повреде по рукама и тијелу, а након указане помоћи у Ургентном центру враћен је у ЗИКС пошто није у животној опасности. Наводно, и након повратка у затвор понављао је да неће одустати од намјере да себи одузме живот. Дикић се од 17. октобра налази у затвору у Спужу. У соби је сам и има посебан третман.

У ноћи уочи парламентарних избора 16. октобра у Црној Гори је ухапшена група од 20 држављана Србије, међу којима и Дикић. Он је са Александром Синђелићем и Кристином Христић осумњичен за тероризам у покушају, док је 11 особа из ухапшене групе осумњичено за стварање криминалне организације. Остали ухапшени пуштени су на слободу.

Изручење држављана Србије

Црногорско специјално тужилаштво проширило је истрагу о планирању терористичких напада на изборни дан у Црној Гори.

Тужилаштво ће тражити и изручење више држављана Србије за које постоји сумња да су умијешани у покушај напада.

Тужилаштво ће путем међународне правне помоћи послати истражне податке надлежним органима Руске Федерације и затражити саслушање двојице руских држављана против којих постоји основана сумња да су организатори акције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана