Дијете (7) преминуло након операције крајника

ГС
Дијете (7) преминуло након операције крајника

ЗАГРЕБ - У Клиничкој болници „Свети Дух“ у Загребу преминуло је дијете седам дана након операције крајника, потврдио је за 24сата директор болнице Игор Алфиревић.

-Нажалост, тачна је информација да је у простору Реанимације Обједињеног хитног болничког пријема Клиничке болнице „Свети Дух“, у четвртак, након спроведене реанимације, преминуло седмогодишње дијете - одговорили су из КБ Свети Дух за 24сата.

Како се додаје у одговору, дијете је, седам дана по учињеној тонзилектомији на Клиници за оториноларингологију и хирургију главе и врата КБСД и шест дана по отпусту из Болнице, колима Завода за хитну медицину Загребачке жупаније-испостава Запрешић, у раним јутарњим сатима довезено без виталних функција.

Болница је одмах обавијестила Министарство здравља, Полицијску постају Загреб – Чрномерец, покренула поступак унутрашњег надзора, како би се испитале све околности случаја, запосленицима Болнице, укљученима у процес лијечења, пружила хитну психолошку помоћ.

-Тијело је превезено на Завод за судско медицинску обдукцију Медицинског факултета у Загребу, како би се утврдио тачан узрок смрти. Истрага је у току. Родитељима дјетета, особље Болнице је исказало искрено саучешће - одговорили су за 24сата из КБ „Свети Дух“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана