Дијелове Хрватске и Словеније захватило олујно невријеме

Срна
Дијелове Хрватске и Словеније захватило олујно невријеме

ЉУБЉАНА- Дијелове Хрватске и Словеније је захватило олујно невријеме.

Обилне падавине у Словенији подигле су ниво ријека у већем дијелу земље, Сава Бохињка и Соча излиле су се у горњем току, а за сјеверозапад и југоисток земље издато је наранџасто упозорење.

Геолошки завод Словеније издао је упозорење да због повећане количине падавина и влажног земљишта постоји повећан ризик од стварања нових клизишта и њиховог поновног активирања.

У Осилници је за нешто више од пет часова пало 126 литара кише по метру квадратном. Обилни падавине од јуче наставиле су да се шире преко Беле Крајине и Кочевја, па су јутрос захватиле и крајњи запад Словеније, јављају словеначки медији.

Агенција за животну средину Словеније /Арсо/ за данас је издала наранџасто упозорење због предвиђене веће количине падавина за сјеверозапад и југоисток земље.

Обилне падавине очекују се на ширем подручју Јулијских Алпа и у њиховом подножју, а локални пљускови и јаки удари ветра биће и у другим крајевима Словенији.

Из Саобраћајно-информационог центра упозорили су да су због обилних падавина поново могући проблеми у саобраћају.

Државни хидрометеоролоши завод (ДХМЗ) Хрватске објавио је упозорење за целу земљу због олујног ветра и могућег јачег грмљавинског невремена, које је већ захватило Забок и Запрешић.

Према фотографијама објављеним на порталу 24сата, у Забоку и Запрешићу је пао град, а ветеар је носио све пред собом.

"Ово је као смак света", рекла је једна читатељка из Забока за портал.

На острву Цресу су се јутрос због велике плиме насукале бродице на риву. Угоститељи су стављали барикаде како би покушали да заштите своје објекте, али није помогло.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана