Дијана Чуљак у Реметинцу, одређен јој једномјесечни притвор

Јутарњи лист
Дијана Чуљак у Реметинцу, одређен јој једномјесечни притвор

Загреб - Бившем уреднику Хрватске телевизије Дијани Чуљак одређен једномесечни истражни притвор, због опасности од утицаја на свједоке.

Чуљакова је јутрос, у полицијској пратњи и с лисицама на рукама, доведена на испитивање у жупанијско тужилаштво у Загребу.

Након испитивања, бивши уредник Хрватске телевизије приведена је пред истражног судију загребачког жупанијског суда који јој је, на захтјев тужилаштва, одредио једномјесечни притвор због опасности од утицаја на свједоке и могућности понављања кривичног дјела.

Чуљакова је синоћ ухапшена због сумње да је спречавала доказивање дјела, јер је наговарала свједоке да промјене исказе који је терете.

У афери “Кор медија” њен бивши муж Владимира Шелебај и још четири особе терете се за неплаћање 3,1 милиона куна, око 409.000 евра пореза на додату вриједност и незаконито извлачење више од 2,11 милиона евра из компанија “Кор медија” и “Медија спот”.

Како пише “Јутарњи лист”, полиција је прислушкивала разговоре у којима Чуљакова наговара свједоке да промјене исказе против ње.

За кривично дјело спречавања доказивања предвиђена је казна од годину до осам година затвора, преносе хрватски електронски медији.

Бивши муж Чуљакове, Владимир Шелебај је у истрази, али и на суђењу бившем директору програма Нове ТВ Синиши Свилану свједочио да је “Кор медија” основана искључиво на иницијативу Дијане Чуљак, да је она имала половину учешћа у предузећу и да су дијелили зараду.

Она негира да је с бившим супругом склопила тајни уговор којим је требало да се прикрије њен сукоб интереса, јер је у то вријеме радила на ХТВ-у, а “Кор медија” је радила емисије за конкурентску телевизију.

- Уговор никад нисам видјела, нити га свјесно потписала. Ако сам нешто потписала, онда је то било несвјесно - рекла је Чуљакова у исказу на суђењу Свилану, оптуженом да је од Шелебаја примао мито како би се на Новој ТВ пласирале емисије из продукције “Кор медије”.

Чуљакова је у једној СМС поруци менаџеру Едвину Софтићу написала да је “све настало на њеној идеји, Шелебајевим новцима и Софтићевим везама”, што је Софтић показао истражитељима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана