ДФ:Веће шансе за устолличење Јоаникије имао у Кабулу

Танјуг
ДФ:Веће шансе за устолличење Јоаникије имао у Кабулу

ПОДГОРИЦА - Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић потврдио је данас да га је у зору позвао премијер Здравко Кривокапић и да му је саопштио да је у Црној Гори у току државни удар, подсјетио да је и раније упозоравао да иза свих дешавања на Цетињу стоји актуелни предсједник и лидер ДПС Мило Ђукановић.

Мандић је на прес конференцији рекао да је Ђукановић био у позадини свих дешавања, те да је охрабривао људе да направе читав низ екстремистичких потеза.

Притом, истакао је, Ђукановић није имао храбрости да потпише пријаву да је одговоран за скуп на Цетињу.

"И сад имамо да оног који је управљао ситуацијом не видимо нигдје, него даје изјаве да је предсједник свих грађана и ограђује се од људи које је позвао да то све раде", рекао је Мандић.

Мандић, који и предсједник Нове српске демократије, рекао је да није срећан због дешавања на Цетињу, наводећи да полиција има највећу одговорност.

Потврдио је да је њега и Милана Кнежевића премијер Кривокапић позвао рано јутрос и да им је рекао да је у Црној Гори у току државни удар.

Истакао је да су Кнежевић и он јасно саопштили да устоличење митрополита мора да се уприличи на Цетињу и да закон мора да важи једнако за све.

"Нисмо жељели да патријарх и митрополит буду онако испраћени данас на Цетиње, да морају бити обезбјеђивани са противтерористичким ћебадима", рекао је Мандић.

Кривокапићу је, каже, рекао да су желели да подијеле сву одговорност у вези с устоличењем, захтијевајући да се посао одради до краја и да се не одлаже.

Мандић је пренио честитке Клуба посланика ДФ устоличеном митрополиту црногорском приморском Јоаникију.

Додао је и да том политичком савезу данас није лако.

"Имали смо једну акцију која је каснила, али је дала добар резултат поручио је Мандић.

Кнежевић је иронично примјетио да је веће шансе за устоличење митрополит Јоаникије имао у Кабулу него на Цетињу.

Подсјетио је да је само седам дана раније на Цетињу на црквеном тепиху и уз аплаузе дочекан турски предсједник, док су патријарх српски и митрополит хеликоптером морали да "прескачу" барикаде.

"Нажалост, веће шансе за устоличење митрополит Јоаникије је имао у Кабулу него на Цетињу и то је заједнички пораз Црне Горе, онакве какву је можда памтимо из историјских уџбеника", рекао је Кнежевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана