ДФ: ДПС и сателити прекрају изборну вољу грађана

Танјуг
Foto: Илустрација

ПОДГОРИЦА - Демократски фронт оптужио је данас Демократску партија социјалиста Мила Ђукановића и сателите те странке да под плаштом наводне бриге о народу, покушавају да прекроје изборну вољу грађана.

Да Црна Гора има одговорну и патриотску владу, данас не би имали најскупљи живот у региону, поручили су из тог савеза.

„Лажне патриоте у лику ДПС-а и њихових сателита СД-а и СДП-а ових дана, наводно ради акциза на гориво и неке животне намирнице, нападају Андрију Мандића, Страхињу Булајића и Демократски фронт због незаказивања скупштинске сједнице. Као увијек, тако и сада, обмана грађана - то је политика ДПС-а и сателита. Циљ је, наравно, други“, наводе из ДФ-а.

Умјесто бриге о народу, како кажу из ДФ-а, „ради се о покушају прекрајања изборне воље грађана и доласка ДПС-а на мјесто одлучивања, наставка тридесетогодишње пљачке, преваре, непотизма и урушавања стандарда грађана“.

„У тренутним околностима свјетске кризе и скока цијена, није рјешење да се смање акцизе на нафтне деривате од 40 посто, пошто би то довело само до једнократног смањења цијена за максималних 30 центи, јер би потом свако повећање цијена нафтних деривата на берзи условило наставак поскупљења. Рјешење је наравно у замрзавању максималних цијена нафтних деривата, а за то је потребна одлука владе“, навели су из ДФ-а.

Подсјећају грађане да је ДПС са сателитима „под сумњивим околностима приватизовао нафтну компанију „Југопетрол“. По тржишно изузетно ниској цијени, продата је огромна имовина Југопетрола са инсталацијама и складишним капацитетима од 110.000 м3.

Осврнули су се и на раст цијена животних намирница указавши да је „прошла ДПС-ова или одлазећа Кривокапићева и Абазовићева влада, умјесто да је развијала и јачала пријатељске односе са Србијом, протјерала је њеног амбасадора, медијски сатанизује њеног предсједника, а када је наишла криза - тражи помоћ од исте те „мрске Србије“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана