Деветорици полицајаца једномјесечни притвор

Aгенције
Деветорици полицајаца једномјесечни притвор

Загреб - Загребачки Жупанијски суд одредио је једномјесечни истражни затвор десеторици осумњичених због одавања МУП-ових података о мјесту и времену спровођења контроле возила, безбједности друмског саобраћаја и превоза опасних материјала, преноси Танјуг.

Против свих 37 осумњичених - 11 полицајаца и 26 власника и запослених у транспортним предузећима који су ухапшени у понедјељак у акцији на сјеверозападу Хрватске, Канцеларија за сузбијање корупције и организованог криминала спроводи истрагу. На приједлог Канцеларије, истражни затвор одређен је деветорици полицајаца и једном предузетнику због опасности од утицаја на свједоке. Са слободе ће се бранити остали оптужени који су Канцеларији признали кривицу.

Сумња се да су десеторица полицајаца из бјеловарско-билогорске и један из копривничко-крижевачке полиције током ове године у Бјеловару, Дарувару и другим мјестима осталим осумњиченима за новчану награду и друге поклоне јављали кад ће се и гдје спроводити контрола возила и саобраћаја. Двојица полицајаца терете се и да су тројици привредника достављали податке из информационог система МУП-а о путничким аутомобилима, а при том је било и "брисања" казни за прекршаје у саобраћају. Полицајци су за своје услуге били плаћани новцем, а у једном случају мито је било печено јагње и двадесет литара вина.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана