Детљи спасавања седмомјесечне бебе из закључаног аутомобила у Умагу VIDEO

Г.С.
Детљи спасавања седмомјесечне бебе из закључаног аутомобила у Умагу VIDEO

УМАГ - Полиција из Умаа завршила је криминалистичко истраживање над троје њемачких држављана који су јуче у закључаном аутомобилу са затвореним прозорима 45 минута оставили седмомјесечну дјевојчицу, саопштила је истарска полиција.

Полиција их сумњичи за кривично дјело повреде дјететових права, а неслужбено се дознаје да се ради о мајци те баки и дједу дјевојчице.

Полиција је у сриједу око 12.30 часова запримила дојаву да је на паркиралишту на обали Јосипа Броза Тита у Умагу у аутомобилу "голф" њемачке регистрације закључано дијете. По доласку полицијских службеника на мјесто догађаја утврђено је како су ватрогасци из закључаног аутомобила извукли дијете док је екипа хитне медицинске помоћи Умаг пружила помоћ дјетету, које срећом није повријеђено.

Над њемачким држављанима проведено је криминалистичко истраживање којим је утврђено да су у закључаном аутомобилу са затвореним прозорима 45 минута оставили дијете па су кривично пријављени надлежном државном тужилаштву.

Ватрогасци Јавне ватрогасне јединице Умаг јучер у 12.54 сати добили позив полиције за интервенцијом након што је седмомјесечна дјевојчица, док је вањска температура ваздуха била око 30 степени Целзијуса затечена у закључаном аутомобилу, гдје је беба сигурно била сама барем 45 минута.

На Facebook страници Ватрогасне станице Умаг објављен је и снимак спашавања дјетета. Ватрогасац је ушао кроз разбијени предњи прозор.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана