Детаљи трагедије у Загребу: Камион који је усмртио дјевојчицу имао неисправне кочнице

Г.С.
Детаљи трагедије у Загребу: Камион који је усмртио дјевојчицу имао неисправне кочнице

ЗАГРЕБ - Полиција је објавила детаљно саопштење о јучерашњој трагичној несрећи у којој је на загребачком Житњаку погинула дјевојчица док се враћала из школе.

Полиција наводи да је дјевојчица цесту прелазила преко зебре те да камион који је налетио на њу није имао исправне кочнице, преноси index.hr.

- У петак, 8. септембра 2023. године у 12.34 је 45-годишњак управљао теретним аутомобилом марке "Мицубиши" загребачких регистарских ознака, за које је након саобраћајне несреће ванредним техничким прегледом утврђена техничка неисправност уређаја за кочење, а кретао се Улицом Житњак у смјеру југа.

Доласком до стуба расвјете који се налази насупрот кућног броја 61, на цести која има по једну саобраћајну траку намијењену за возила у једном смјеру, није се зауставио при сусрету с аутобусом којим се превозе дјеца и које је било заустављено на источној једносмјерној траци док су дјеца улазила или излазила из аутобуса, већ је наставио вожњу и прошао поред прометних знакова „Стајалиште аутобуса" и „Обиљежени пјешачки прелаз".

Доласком до кућног броја 59, гдје постоји обиљежени пјешачки прелаз није се прелазу приближавао безбједном брзином тако да не угрожава пјешаке – дјецу, односно да може зауставити возило како би пропустио пјешаке – дјецу која су већ ступила на пјешачки пријелаз," - стоји у саопштењу загребачке полиције.

У саобраћајној несрећи смртно је страдао пјешак – дијете. Тијело је превезено на Завод за судску медицину и криминалистику.

Осумњичени 45-годишњи возач је ухапшен и доведен у службене просторије те је након завршетка криминалистичког истраживања, због сумње у почињење кривичног дјела „Изазивање саобраћајне несреће у цестовном саобраћају", у законском року предан истражном тужиоцу, док је кривична пријава поднијета Општинском кривичном државном тужилаштву у Загребу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана