Детаљи трагедије у Медулину: Дјевојчица (5) прегледана у хитној па преминула у апартману

Г.С.
Детаљи трагедије у Медулину: Дјевојчица (5) прегледана у хитној па преминула у апартману

МЕДУЛИН - У Медулину је преминула петогодишња дјевојчица из Чешке, а након обављене обдукције знаће се узрок смрти. Засад је искључена сумња у насилну смрт, саопштили су из полиције

Додали су да је истарска полиција добила дојаву од радника Хитне помоћи у 6.05 сати да је у Медулину потребна љекарска помоћ дјетету.

- Полиција је запримила дојаву да је потребна помоћ петогодишњој дјевојчици из Чешке. С породицом је дошла на љетовање у Медулин. Није јој било добро те је позвана хитна помоћ. На жалост дјетету није било спаса - казала је Сузана Сокач из ПУ Истарске.

Незванично се сазнаје да су родитељи с дјецом били смјештени у улици Реги у Медулину и да се дјевојчица жалила на јаке болове у стомаку.

- Позив “хитној” био је у 5:54 сата у сриједу. Док наша екипа у 6.07 сати није дошла на адресу, родитељи су сами покушали оживљавати своје дијете. Пуних сат времена оживљавало се дијете по правилима струке, али на жалост није било никакве реакције. Наставило се оживљавање у колима Хитне помоћи, али безуспјешно. Тијело је превезено на патологију пулске болнице ради обављања обдукције - казала је др. Гордана Антић, начелница за здравство и социјалну заштиту Истарске жупаније.

Како пише Глас Истре, родитељи су и раније већ тражили љекарску помоћ због здравствених проблема дјевојчице. По доласку на мјесто интервенције дијете је оживљавао  отац по упутама дежурне диспечерке. Тим Хитне помоћи је одмах започео с напредним поступцима оживљавања дјетета, сат времена су давали све од себе да покрену срце, али нажалост нису успјели. 

Како незванично сазнаје Индекс, дјевојчица је током ноћи била у Хитној. Није познато што се догодило и зашто је отпуштена кући.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана