Детаљи стравичне несреће у Хрватској: Погинуло 11-годишње дијете, судјеловао и држављанин БиХ

Г.С.
Детаљи стравичне несреће у Хрватској: Погинуло 11-годишње дијете, судјеловао и држављанин БиХ

КРАПИНА - У тешкој саобраћајној несрећи на аутопуту А2, код Мокрица у Хрватској, у суботу поподне је погинуло 11-годишње дијете словеначког држављанства, објавила је ПУ крапинско-загорска.

До несреће је дошло око 17.50 часова, када се 38-годишњи словеначки држављанин, управљајући комбијем словеначких регистрација, аутопутем из смјера Загреба у смјеру Крапине, није кретао средином обиљежене саобраћајне траке, већ је дјеломично прешао возилом на саобраћајну траку за заустављање возила у нужди.

Погинуло 11-годишње дијете

Том приликом дошло је до удара предњег десног дијела комби возила у стражњи лијеви дио полуприколице камиона, којег је због квара зауставио 50-годишњи возач, држављанин Босне и Херцеговине. Након тога дошло је и до удара комби возила у бочни дио полуприколице и његовог слијетања на травнату низбрдицу и удара у одводни канал којом приликом је из возила испало 11-годишње дијете које је од задобивених повреда преминуло на мјесту догађаја. Возач комби возила возилом Хитне медицинске помоћи превезен је у Општу болницу Забок.

Услијед судара дошло је до одбацивања дијелова возила на које су, управљајући личним аутомобилима, налетјели 64-годишњи словеначки држављанин и 35-годишњи чешки држављанин.

Увиђај саобраћајне несреће обавили су полицијски службеници у сарадњи са замјеницом Општинског државног тужилаштва у Загребу, а тијело смртно страдалог дјетета превезено је у Завод за судску медицину и криминалистику у Загребу.

Збиг тога је у суботу од 19:00 до 23:55 часова саобраћај аутопутем од чвора Мокрице у смјеру Крапине био затворен те се одвијао обилазним правцима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана