Детаљи полицијске акције у Загребу у којој су ухапшени држављани БиХ

ГС
Foto: ПУ Загреб

ЗАГРЕБ- У јучерашњој акцији хрватске специјалне, интервентне и крим полиције у загребачком насељу Средњаци ухапшене су двије особе.

Лисице на руке стављене су држављанима БиХ Едину Б. (38) и Аднану Ж. (32) који су у пратњи специјалаца с дугим цијевима доведени на испитивање у просторије Општинског државног тужилаштва гдје су се кратко задржали јер су се бранили шутњом.

Како преносе хрватски медији, на терет им се ставља злоупотреба опојних дрога, али и недозвољено држање оружја.

Сумњиче се да су нешто више од годину дана, дакле од августа прошле године па све 13. септембра ове године набављали веће количине марихуане, кокаина и хероина.

Опијате су вјешто скривали у унајмљеном стану и гаражи у И. Лопарској улици те су их ондје мијешали с пунилима, вагали, препакиравали и даље дилали.

У претресима темељем судског налога, полиција је од њих одузела, око 230 грама индијске конопље, 50-ак грама кокаина, 40-ак грама хероина и око 700 грама пунила. Од њих је одузето и пет вага за прецизно мјерење тежине с траговима дроге.

Према оном што су загребачки истражиоци открили, екипа је имала неколико истих клијената, а за пола грама кокаина и хероина добивали су по 300 куна, док су грам наплаћивали дупло.

Осим дроге, у стану који је користио двојац полиција је пронашла и око 1900 комада разне муниције, пет магазина за пиштоље и електродетонаторску капислу с електроничким склопом.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана