Детаљи несреће у којој су погинуле мајка и кћерка: Возачева грешка била кобна

Срна
Детаљи несреће у којој су погинуле мајка и кћерка: Возачева грешка била кобна

НОВА ГРАДИШКА - Држављанка Турске (43) и држављанка Француске (19) погинуле су у саобраћајној несрећи на ауто-путу код Нове Градишке, а повријеђено је још двоје француских држављана и возач аутомобила.

Хрватски медији наводе да је у питању турска породица, да су погинуле мајка и кћерка, које су биле у аутомобилу BMW, а да је тешко повријеђено још двоје младих, дјевојка од 18 и дјечак од 15 година.

Они су након указане љекарске помоћи у Новој Градишци превезени на даље лијечење у болницу у Осијеку. Њихов отац, возач аутомобила, задржан је на лијечењу у болници у Новој Градишци.

Саобраћајна несрећа догодила се синоћ око 23.00 часа, а поред возила учествовао је и камион којим је управљао турски држављанин. BMW француских регистрација возио је четрдесетогодишњак из Турске.

Он током вожње није држао довољан размак, због чега је дошло до удара у полуприколицу камиона аустријских регистрацијских ознака, објавила је полиција.

Осим полицијских службеника, на мјесту несреће биле су екипе хитне медицинске помоћи и ватрогасци, који су помогли приликом извлачења повријеђених и смртно страдалих.

Против возача аутомобила je поднесена кривична пријава тужилаштву у Славонском Броду због сумње да је изазивао саобраћајну несрећу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана