Проблеми око уклањања преврнутог аутобуса: Жена у критичном стању, отежан саобраћај

GS
Foto: Pixell

ЗАГРЕБ - У превртању албанског аутобуса на А1 код чвора Бриња погинула је једна особа, а Хина сазнаје да је још једна особа у критичном стању, док из полиције позивају возаче на опрез јер се због возила које је још на путу вози једном саобраћајном траком.

Саобрааћај још није нормализован

Саобраћај аутопутем кроз Лику у правцу Загреба још није нормализиран, а због преврнутог аутобуса који је на путу вози се једном саобраћајном траком па из Полицијске управе личко-сењске позивају возаче на крајњи опрез, тим прије што на том дијелу аутопута владају зимски услови.

Полиција је раније саопштила да је при превртању аутобуса погинуо 41-годишњи држављанин Албаније, а Хина сазнаје да је још једна особа у критичном стању, док се остали добро опорављају у болницама у Огулину и Карловцу.

Жена у критичном стању

Директор огулинске болнице Давор Вукеља рекао је да је једна пацијенткиња старије животне доби животно угрожена, те су прогнозе за њено стање тешке. Код два путника повреде су такође тешке, они су на одјељењу хирургије, али им је стање боље, док је четврта особа, која се код њих лијечи, млађа жена која је задобила лакше повреде.

У карловачкој болници је пет пацијената из те саобраћајне несреће, сви су стабилно. Како је Хини рекао директор болнице Иван Ковачић, током јутарње визите утврђено је да се стање од ноћас никоме није погоршало, те да се добро опорављају на одјељењу трауматологије и абдоминалне хирургије. Свих петоро су албански држављани, сви старији од 50 година.

Проблем због снијега

Због превртања аутобуса на аутопуту у правцу сјевера био је затворен промет за сва возила до 7:30, након чега је пуштена једна трака. Како је Хини рекао портпарол Полицијске управе Маја Брозичевић, аутобус је и даље преврнут на путу, припрема се његово подизање и уклањање.

"Проблем ствара и снијег. Иако се снијег чисти, ипак су у зимским увсловима на цести и због посебнесаобраћајне регулације потребни крајњи опрез и стрпљивост возача", каже Брозичевић.

До превртања аутобуса дошло је након што је аутобус скренуо удесно и ударио у ограду аутопута, саопштено је након истраге, али још није утврђено зашто је возач, 58-годишњи албански држављанин, на 112. километру у 23:43 скренуо удесно и ударио у ограду. У аутобусу је било девет путника и један возач.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана