Детаљи несрећа у минском пољу: Жена (35) погинула на лицу мјеста, мушкарац (44) умро у колима хитне помоћи

GS
Foto: Dnevnik

Пиротехничарка Јосипа Бошковић (35) и њен колега Игор Кирин (44) страдали су у трагедији у минском пољу која се догодила на самој граници општина Плитвичка Језера и Перушић, у Лици.

Увиђај на мјесту несреће у минском пољу код Чанка, у којој је на мјесту погинула пиротехничарка, а пиротехничар умро у возилу хитне помоћи, почео је у 17.30, кад су осигурани услови, али је нешто послије 19 часова прекинут због мрака.

Како је Хини рекла портпаролка ПУ Маја Брозичевић, најприје је требало прегледати, а затим и разминирати минско поље а затим извући погинулу пиротехничарку. Тек након тога је могао почети увиђај.

Трагедија се догодила када су пиротехничари разминиравали дио Врлет-Скокови и у 13.15 наишли на мине које су активирали.

Начелник општине Плитвичких Језера Анте Ковач је у изјави за Хину с места несреће рекао да му је жао страдалих, јер су и помагали да се простор разминира и да буде сигуран, како не би страдали људи, а сад су платили животом.

Како преноси Јутарњи, трагедија се догодила у шуми пет километара од локалног пута.

Становник села Чанак Иван Перша казао је да је до детонације и погибије двојице деминера дошло 10 километара од насеља у којем живи мање од 20 становника, пише Јутарњи лист.

– У селу се није чула детонација, али се брзо проширила вијест о томе шта се догодило. На нашем подручју ради много компанија за разминиравање јер још увијек има пуно мински-сумњивих површина, тако да не знам ко је страдао – рекао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана