Детаљи хапшења Сергеја Трифуновића на улазу у Хрватску

GS
Foto: N1

Глумца Сергеј Трифуновић је током ноћи ухапшен на граници, након што је покушао да изађе из Србије и пређе у Хрватску.

Наиме, како наводи "Слободна далмација", њега сада терете због увреда које је изговорио и исписао на свом Инстаграм профилу када је коначно допутовао у Србију након проблема који је прошлог септембра имао с полицијом и псом у Сплиту.

Трифуновић је знао да му 8. септембра истиче година дана забране уласка у Хрватску и у земље европске уније те је одмах након пар дана покушао поново да уђе.

Није познато да ли му је Хрватска била крајња дестинација, или само земља кроз коју би прошао до крајње дестинације, а како наводе хрватски медији, он ће то данас открити на суду, гдсе ће бити спроведен.

Подсјетимо, Трифуновић, је у два дана прошлог септембра у Сплиту прошле године починио пет прекршаја Због држања пса без надзора на Каштелету и вријеђања полицијских службеника кажњен је с новчаном казном од 500 евра и 50 евра судских трошкова да би пар сати након тога истог пса у Босанској улици држао без надзора и повоца те је кажњен с 200 евра.

Како је платио казну одмах комуналним полицијацима, испада да га је та казна коштала 130 евра јер се наплаћују двије трећине казне.

Трифуновић је био активан након тога на друштвеним мрежама и то још док није отишао из Хрватске вријеђајући сплитске полицајце па је кажњен трећи пут. Казну од хиљаду евра платио је на граничном прелазу Бајаково након чега се поновно огласио на друштвеној мрежи.

Хрватским службеницима је засметало и Сергејево оглашавање, након што се вратио у Србију и његове објаве на Инстаграму. Како се наводи, "он си је дао на вољу пљувати обилно и систематски по свему и свачему што је било везано за полицијски рад хрватске полиције и њихово поступање према њему".

У својој је објави међу осталим написао како су га сплитски полицајци у 30 сати ухапсили три пута, психички га малтретирали и од њега изнудили више од 1.500 евра.  Тада је писао о прасећим главама и питбул секјуритијима и то га је коштало тих хиљаду евра лани при излазу иза Хрватске.

Но због чега Трифуновић сада мора одговарати и зато је и ухапшен на Бајакову?

Због његових статуса му је приговорио и новинар Ладо Томичић у његовој емисији Завидавање када му је Трифуновић дао интервју. Томичић је свако поређење с Јуром Францетићем назвао скандалозним и то Трифуновићу рекао у лице у емисији.

"Што тада написа Сергеј?

"Надам се да ћете од тих пара сашити себи, лијепе, црне униформе по узору на Францетићеве и да ће ваше мајке, на које се овим путем посе*ем по чланцима 5, 17 и 36, бити коначно задовољне својом примитивном копилади. Знам да вам је жао што нисте стигли отворити ми Лору у по ноћи и показати струјомер. Сад, влашки брабоњци, слободно..."

'Стари је попио мало'

Трифуновић је 2017. године је након што је генерал Слободан Праљак у хашкој судници попио отров и починио самоубиство, на Инстаграму објавио фотографију због које је примио мноштво увреда. На фотографији која приказује Слободана Праљка како испија бочицу с непознатом супстанцом пише:

"Данас је Дан Републике и стари је попио мало".

Годину дана касније у емисији Александра Станковића опет говорећи о Праљку је рекао како су они Праљка у мостарској гимназији звали "слино". На питање Станковића зашто, Трифуновић је рекао: "Зато јер се није знао усекнит", преноси Телеграф.рс.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана