Десничарски водитељ на загребачкој телевизији добио отказ

Срна
Десничарски водитељ на загребачкој телевизији добио отказ

Загреб - Хрватски новинар Марко Јурич добио је отказ на телевизији "З један" пошто је гледаоце позвао да користе поздрав "За дом спремни".

"У свакој прилици поздравите жЗа дом спремниж, па да видимо хоће ли у Хрватској порасти мржња. Ако вас неко заустави и приговори због тог поздрава, реците да учествујете у друштвеном експерименту", позвао је Јурич гледаоце.


Он је рекао у емисији да је "невјероватно" како у Хрватској тако глатко пролазе разни политички блефови, па тако и онај предсједника СНВ-а Милорада Пуповца о поздраву "За дом спремни", јавио је портал "Индекс".

Телевизија "З један" се извинила гледаоцима, оградила од његове изјаве и саопштила да "не дијели мишљење и ставове Марка Јурича са којим је прекинута даља сарадња".

"жЗ једанж телевизија с гнушањем одбија да учествује у било каквом истраживању на начин који је објавио и најавио уредник и водитељ Марко Јурич, одговоран за неприхватљиви, непрофесионалан и гнусан садржај емисије, на који телевизија, на жалост, није могла да утиче", саопштено је из ове телевизије.

У саопштењу се наводи да се његова емисија "Марков трг" више неће емитовати на програму те телевизије, преноси "Индекс".

Савјет за електронске медије прије мање од годину дана одузела је дозволу на три дана телевизији "З један" након што је Јурич у својој емисији "хушкао" против Српске православне цркве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана