Дерипаска тражи милијарду евра одштете од Црне Горе

Aгенције, vijesti.me
Дерипаска тражи милијарду евра одштете од Црне Горе

Подгорица - Руски бизнисмен Олег Дерипаска, власник Централно европске алуминијумске компаније ЦЕАЦ, тужиће Црну Гору и тражити одштету од милијарду евра, наведено у саопштењу бившег извршног директора Комбината алуминијума Подгорица (КАП), Јурија Моисејева, извјестила је Телевизија Вијести.

Дерипаска ће тужити Црну Гору, јер је Влада у Подгорици, како је наведено, фалсификовала финансијске извјештаје КАП-а, преноси портал Cdm.me.

Према Моисејевим ријечима, гријех Владе Црне Горе је и то што, како тврди, није испунила обавезе из уговора о поравнању, који је сачињен након приватизације КАП-а. 

Моисејев је, на данашњој видео конференцији са црногорским новинарима, најавио да ће тужба против Црне Горе бити покренута пред судом у Франкфурту. 

Бивши извршни директор КАП-а саопштио је да је Ен плус група унајмила неколико адвокатских фирми и да су већ поднијели тужбу Привредном суду у Подгорици, којом потражују 93 милиона евра. 

- Тужићемо и у Франкфурту везано за фалсификовање финансијских извјештаја приликом куповине КАП-а, као и због неизвршења Уговора о поравнању. Укупни износ свих тужби је око милијарду евра - рекао је Моисејев.

Он је на захтјев да наведе бар једну ствар која је лажна и фалсификована у извјештајима, одговорио да је то износ реалних дугова КАП-а у вези са екологијом.

- Они износе преко неколико десетина милиона евра, а ту су и други дугови - рекао је Моисејев.

Влада, како је рекао, није допустила Ен плус групи да реализује своје планове.
 

Моисејев је оцјенио и да је КАП "златна кока" која треба да доноси "златна јаја" црногорској привреди.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана