Демонстранти упали у студио Радио-телевизије Словеније

Тањуг
Демонстранти упали у студио Радио-телевизије Словеније

ЉУБЉАНА - Група антиваксерских демонстраната упала је прошле ноћи у студио словеначке државне радио-телевизије, одакле их је избацила полиција.

Инцидент се догодио након четири мјесеца протестовања против мјера сузбијања Ковида-19 и вакцинације, испред сједишта РТВ Словеније, током којих су малтретирали запослене јавног сервиса и тражили да им се дозволи да на телевизији изнесу своје ставове, наводи новинска агенција СТА.

Према подацима агенције СТА, ради се о члановима покрета Свесни становници Словеније, који предводи Ладислав Трох, бивши војни официр и учесник рата из 1991. године.

“Ово је неприхватљив напад на медије, новинарство и демократију”, рекла је Маница Јанежић Амброжић, уредница информативног програма РТВС.

Андреј Грах Ватмуг, генерални директор РТВС рекао је да је ово тежак напад на ту медијску кућу, која се мјесецима трудила да ријеши проблем са демонстрантима, али да су они имали право на окупљање, с обзиром да је дио испред зграде РТВС јавно власништво.

Ватмуг је рекао да ће појачати мјере сигурности око зграде и да се нада да ће надлежни органи озбиљније узети у обзир овај инцидент.

Инцидент, који је окончан тако што је полиција из зграде РТВС избацила око 20 демонстраната без маски, осудили су Словеначко удружење новинара и Новинарски синдикат.

У осуди се истиче да је то само врх леденог брега кампање против јавних медија и њихових новинара.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана