Демократски фронт: Неопходно процесуирати Катнића и Чађеновића

Срна
Foto: Илустрација

ПОДГОРИЦА- Демократски фронт /ДФ/ саопштио је данас да је потребно процесуирати некадашњег главног специјалног тужиоца Црне Горе Миливоја Катнића и његовог замјеника Сашу Чађеновић јер су пружали логистику и заштиту члановима кавачког клана.

Из ДФ-а тврде да су Катнић и Чађеновић, злоупотребљавајући службени положај, заустављали сваки вид истраге који је ишао у правцу високих полицијских функционера и њихових веза са вођом кавачког клана Радојем Звицером, те Вељком Беливуком и Марком Миљковићем.

Подсјећају да је Чађеновић 20. јануара донио одлуку да нема основа за предузимање кривичног гоњења високих полицијских функционера, који се спомињу у списима Европола да су сарађивали са кавачким кланом

"Катнић је у јулу прошле године имао комплетне списе о везама високих полицијских функционера са кавачким кланом и постоји основана сумња да је заједно са Чађеновићем учествовао у прикривању доказа", наводе из ДФ-а.

Истичу да одлука новог главног специјалног тужиоца Црне Горе да поново формира предмет није довољна, ако у том предмету нису обухваћени Катнић и Чађеновић.

"У овом случају не постоји разлика између Весне Меденице и Катнића и Чађеновића, напротив, основ сумње за Катнића и Чађеновића је већ сад толико извјестан да мора резултирати наредбом о истрази и оптужницом", сматрају у ДФ-у.

Из ДФ-а поручују да ће покренути институционалне механизме да рушење уставног поретка од оних који су требало да га штите добије судски епилог.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана