Демократски фронт: Инцидент у Морињу се може сматрати побуном Војске Црне Горе

Танјуг
Foto: Гов.ме

ПОДГОРИЦА - Демократски фронт (ДФ) затражио је смјену начелника Генералштаба Војске Црне Горе Зорана Лазаревића, након што су припадници Војске спречили Комуналну инспекцију Општине Котор да уклони спомен-плочу у кругу бившег војног складишта у Морињу, јер се овај чин може окарактерисати као побуна Војске.

"Након што су припадници Војске Црне Горе(ВЦГ) спријечили државне органе да уклоне тзв. спомен плочу у Морињу, тражимо да се под хитно смјени начелник генералштаба ВЦГ и шеф обавештајне службе и да буду процесуирани за овај тежак инцидент", рекао је посланик ДФ Јован Вучуровић.

Он је казао да је неопходно да се утврди ко је још наредио да Војска спријечава државне органе да спроводе закон.

"Овај чин се јасно може окарактерисати као побуна Војске и постоје сви разлози за смјену начелника Генералштаба и шефа војне обавјештајне службе", саопштио је Вучуровић, пренеле су подгоричке Вијести.

Казао је да су доскорашњи министри одбране и спојних послова, Рашко Коњевић и Ранко Кривокачић, "срамним чином" постављања обиљежја покушали кривицу за рат деведесетих година прошлог вијека да пребаце "на свој народ и државу".

"Спомен плочу је требало поставити у Лори гдје су на звјерски начин поубијани грађани Црне Горе. Како нико није убијен у Морињу већ се фалсификовањем података у самом тексту вријеђа Црна Гора, са таблом треба поступити у складу са законом", навео је Вучуровић.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана