Демократски фронт: Ђукановић се нападима на Србију прикрива од оптужби Маровића

Танјуг
Демократски фронт: Ђукановић се нападима на Србију прикрива од оптужби Маровића

ПОДГОРИЦА - Демократски фронт (ДФ) саопштио је да се црногорски предсједник Мило Ђукановић нападима на Србију због куповине савременог наоружања покушава прикрити од прозивки свог некадашњег пријатеља и замјеника Светозара Маровића за криминалне активности.

“Човјек за чијег управљања државом не да нисмо купили ни стотину пари војничких чизама, него нам је наоружање војске испод нивоа осредњег ловачког друштва, заједно са Куртијем демонстрира провинцијалне комплексе и као 1999. године, када је побјегао у Брисел и однио војне тајне и планове, сад позива на обрачун са Србијом, јер би био најсрећнији да Београд поново буде бомбардован”, истичу из ДФ-а.

У саопштењу се наводе да су антисрпски наступи Ђукановића “посљедица његове политичке погубљености”, те да он блаћењем Србије демонстрира немоћ коју му не може надомјетити ни најављена мањинска влада, јер га је данас Маровић “означио као регионалног криминалца број један”.

Из ДФ-а истичу да би Ђукановић и чланови његове породице, да је Црна Гора правна и уређена држава, одавно био под независном тужилачком истрагом, а његова имовина замрзнута или преусмјерена на опоравак привреде или наоружање војске.

Оцјењују да је Ђукановић “одлучио да своју каријеру заврши како је и почео - на српском питању”.

“Ако му је за утјеху, кад буде кренуо у шуму да брани Црну Гору, увјерени смо да га неће тражити српски авиони и хеликоптери, можда само онај за запрашивање комараца у хангарима МУП-а, ако уопште буде могао да се упали”, наводе из ДФ-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана