Демократе тужиле Скупштину пред Управним судом

Срна
Foto: Архива

ПОДГОРИЦА- Клуб посланика Демократа тужио је Скупштину Црне Горе пред Управним судом због погрешне примјене материјалног права, захтијевајући поништење акта 46 посланика о сазивању сједнице парламента на Цетињу, саопштено је из Демократске Црне Горе.

"Сазив Скупштине, као акт из искључиве надлежности предсједника Скупштине, односно вршиоца дужности предсједника парламента, донесен је од стране 46 посланика у противправном поступку", наведено је у саопштењу.

Из Демократске Црне Горе навели су да је 46 посланика неовлаштено користило меморандум Скупштине, ставило потписе на акт о сазиву Скупштине на сједницу и такође неовлаштено потписе овјерило печатом Скупштине.

У саопштењу је истакнуто да је више него јасно да ни у ком виду нису постојале правне претпоставке за доношење оспореног акта, али је тај акт произвео правне посљедице.

Демократе су нагласиле да је, на основу тако урађеног сазива Скупштине, на Цетињу 24. априла одржана сједница на којој је новоформирана скупштинска већина донијела одлуке о избору предсједнице парламента, предсједника и чланова 43. Владе.

"Водећи се искључиво интересима државе, Уставом и Пословником, Клуб посланика Демократа тражи да се акт укине, како би било спријечено деградирање правног система Црне Горе", наведено је у саопштењу. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана