Демократе најавиле брзу одлуку о повјерењу Абазовићу,али...

Танјуг
Демократе најавиле брзу одлуку о повјерењу Абазовићу,али...

ПОДГОРИЦА - Три дана уочи изгласавања (не)повјерења актуелној црногорској влади, Демократе Црне Горе Алексе Бечића поручују да ће о тој иницијативи одлучити врло брзо, али не искључују могућност да ће као озбиљан субјект са девет посланика, размотрити ако се у међувремену појави и нека друга писана иницијатива, коју је премијер Дритан Абазовић усагласио са најмање 32 посланика.

-Ми на столу за одлучивање наших органа имамо само иницијативу за изгласавање неповјерења ДПС-УРА-СНП влади чија смо најтврђа опозиција од првог дана и о њој ћемо врло брзо одлучити. Ако се у међувремену појави и нека друга писана иницијатива, коју је Абазовић усагласио са најмање 32 посланика, као озбиљан субјект, који има девет посланика, размотрићемо и њу - саопштено је из Демократске Црне Горе.

Ипак, сматрају да Абазовић треба да поднесе оставку, јер му, како тврде, не вјерује 90 одсто парламента.

Демократе кажу да Абазовић очито и даље није свјестан да су му пропали концепти обе владе “у којима је са три посланика имао највећи дио власти.

Демократе су саопштиле да је неодговорно то што је председник државе и ДПС-а Мило Ђукановић мандат дао Абазовићу "на ријеч", без иједног потписа посланика.

-Дотле иде повјерење на релацији ДПС - Абазовић. Доста је јефтиних трикова и варања народа и државе на седмичном нивоу - навели су из Демократске Црне Горе.

Тврде да за разлику од других странака Демократе нису, како кажу, "ДПС играчи".

-Нисмо ни мали, ни велики ДПС-овци, ми смо посланици које су бирали бирачи који су побиједили 30. августа. Ми њих представљамо и у име њих говоримо, тако да смо обавезани народном одлуком да бранимо народну побједу - поручили су из Демократске Црне Горе.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана