“Делије Север” уплатиле 2.000 евра за изградњу ловћенске капеле

Срна
“Делије Север” уплатиле 2.000 евра за изградњу ловћенске капеле

ПОДГОРИЦА - Фондација “Делије Север” уплатила је 2.000 евра Митрополији црногорско-приморској за изградњу Његошеве капеле на Ловћену.

На “Инстаграм” профилу ове фондације наводи се да су прије три године добили благослов блаженопочившег митрополита Амфилохија да се укључе у обнову Ловћенске капеле.

Из Фондације подсјећају на велику историју страдања капеле и напомињу да је на крају, 1968. године и срушена одлуком комунистичких власти, да би на њеном мјесту био изграђен маузолеј по пројекту Ивана Мештровића.

“Тај нечувени варварски чин имао је за циљ да сруши не само капелу као храм Божији, него и да удари на темељ идентитета Срба у Црној Гори”, додају из Фондације.

Велика жеља блаженопочившег митрополита Амфилохија да ова капела буде обновљена још није доживјела своју реализацију, наводе “Делије”, али и дубоко вјерују да је питање дана када ће се то догодити.

“У том уверењу послали смо Митрополији црногорско-приморској донацију од 2.000 евра за ову сврху и чим почне реализација наставићемо да подржавамо ово непроцењиво дело. Нема предаје”, саопштили су из Фондације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана