Делибашићу 30 дана притвора, полиција спријечила још једну ликвидацију

Вијести
Делибашићу 30 дана притвора, полиција спријечила још једну ликвидацију

Котор - Београђанину Милошу Делибашићу (29) одређен је притвор од 30 дана због опасности од бјекства у оквиру истраге убиства Панчевца Милоша Видаковића (28), преносе “Вијести”.

Полиција сумња да је Делибашић логистички испланирао и осмислио ликвидацију Панчевца, а да су му у томе помогли Београђани Милош В. и Синиша Н, који су ухапшени у Србији.

Делибашић је приведен јуче око 14.20 часова у Основни суд у Котор на саслушање код истражног судије Шпира Павићевића.

Његов адвокат није желио ништа да коментарише.

Полиција вјерује да је хапшењем Делибашића спријечила још једну ликвидацију у Будви, јер је ова група бандита из Београда, планирала да почине још један злочин.

Делибашићу се за сада ставља на терет кривично дјело “недозвољено држање оружја”.

Полиција је припремила обиману документацију о доказима гдје се са видео записа камера из Будве види како чланови групе из Београда на скутеру крстаре градом, а потом прате и “типују” убијеног Видаковића.

Посљедњи снимак је забиљежен 15-ак минута орије ликвидације гдје се види како је осумњичени за убиство Милош В. прилази с леђа Видаковићу, а да то све са стране посматра ухапшени Делибашић.

Он је био задужен и за логистику - изнајмио је стан у Будви, купио плави скутер, набавио оружје али и надгледао “типовање” жртве. Делибашић се након убиства није враћао у Србију већ је са невјенчаном супругом боравио у том стану у Будви.

Полиција је, како сазнају “Вијести”, претресом стана пронашла оружје, мобилне телефоне, СИМ картице, новац...

Приликом хапшења Делибашића код њега је пронађен пиштољ. Након тога привођен је и конобар из локала “Моцарт” И. К. из Даниловграда, али је након информативног разговора пуштен кући.

У заједничкој акцији српске и црногорске полиције у Београду су ухапшене још четири особе, чланови такозване “Ђекићеве банде”, али тамошњи МУП није саопштавао њихова имена.

Делибашић је ухапшен у уторак око 16.30 часова док је силазио низ степенице код хотела “Авала” изнад улаза у Стари град гдје су га опколила шесторица инспектора у цивилу.

Током хапшења код њега је нађен пиштољ замотан у пешкиру, а директори српске и црногорске полиције казали су да је Делибашић приведен у оквиру истраге убиства Панчевца али и нагласили да би ускоро могла бити ријешена још три убиства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана