Давидовић: Највеће непочинство је рушити светиње

Srna
Давидовић: Највеће непочинство је рушити светиње

ПОДГОРИЦА - Добротвор Српске православне цркве Миодраг Давидовић осудио је вандалски чин рушења конака у новом манастиру Светог Василија код Улциња, истакавши да ће јутрошњи јуриш на световасилијевску светињу остати упамћен као најсрамнији дан у историји Црне Горе.

"Ово је највећи злочиначки подухват у историји неба и земље! Рушити светиње представља највеће непочинство који људски род може да смисли", рекао је Давидовић, који је ктитор многих православних храмова и носилац Ордена Светог Саве Првог степена и Светог краља Милутина.

Он је истакао да је сигуран да ће Свети Василије дати снагу и памет вјерницима да саграде много љепши конак него што је био предвиђен садашњим пројектом.

"Са њега ће засвијетлети круна Лазарева. Несрећан ће бити онај који са Светим Василијем ратује", рекао је Давидовић за "Вечерње новости".

Надлежне институције у Црној Гори почеле су рано јутрос рушење конака у новом Манастиру Светог Василија код Улциња, у мјесту Зогање, на Бриској гори.

Из црногорског Министарства одрживог развоја и туризма саопштено је да је у улцињском насељу Зогање срушен "нелегално грађени објекат који је нарушавао амбијенталну цјелину Цркве Светог Василија Острошког из 18. вијека".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана