Даница Црногорчевић након осуда открила када наступа у Црној Гори

ГС
Даница Црногорчевић након осуда открила када наступа у Црној Гори

НОВИ САД - Пјевачица етно и изворне музике Даница Црногорчевић вечерас је одржала наступ у СНП-у у Новом Саду, а пред сам почетак наступа је проговорила о нападима од стране појединаца због црногорске химне “Ој свијетла мајска зоро”, коју је 6. јануара отпјевала у изворном облику.

Даница је говорила о извођењу пјесме “Ој јунаштва свијетла зоро” за Бадње вече у Црној Гори, чији су стихови засметали дијелу црногорске јавности, а ишло се чак и дотле да се за Даницу тражила казна.

Тим поводом Даница је демантовала да је тражила да народ скупља новац како би се казна платила, што је дио медија објавио.

-Само желим да демантује да су моје речи биле, да ће народ скупљати паре за мене. То уопште није истина - рекла је Даница додајући да нема никакве казне и да је неће ни бити зато што за њу нема основа, преноси Телеграф.

Даница је рекла је она изводила изворну верзију пјесме која датира из 1863. године под назив “Ој јунаштва свијетла зоро”, а да је пјесма “Ој свијетла мајска зоро” настала знатно касније.

На питање да ли планира нови наступ у Црној Гори рекла је да је наступ планиран за Светосавску академију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана