Данас највећи усташа, а некад чувао козе и служио Србе

telegraf.rs
Данас највећи усташа, а некад чувао козе и служио Србе

Као и сваке године, 5. августа, промотер усташтва и националне мржње, самозвани хрватски пјевач и националиста Марко Перковић Томпсон одржао је и ове годишњице Олује концерт, овог пута у Слуњу на прослави хрватског "Дана побједе".

Поред концерта било је других стравичнијих момената којима је јасно исказивана мржња према Србима, попут усташкох повика "За дом спремни" и "Србе на врбе".

А вјеровали или не, некад Томпсон није био пјевач и због природе посла којим се тада бавио морао је да служи, чак и - Србе!

И ове године на 22. годишњицу акције "Олуја", Хрватска је лупила још један шамар свим Србима, а нарочито онима који су били у колони од 250.000 душа те 1995. године, када су протјерани са својих вјековних огњишта.

А само четири године прије стравичног етничког чишћења Срба са територије Хрватске, један угледни угоститељ по имену Марко Перковић одлучио је да са првим гранатама остави своје конобарско одјело у које је, обучен, између осталих, служио и Србе јер су тада и они насељавали Хрватску у великом броју, обуче војничку униформу, узме америчку аутоматску пушку по којој се и назвао "Томпсон", и оде да "брани" своју земљу Хрватску од Срба.

Махом становништва преко 60 година старости. Заиста јуначки подвиг!

Марко Перковић рођен је, 27. октобра 1966. године у селу Чавоглаве у Далматинској загори.

Овај "музички маргиналац" све до 1991. године чувао је козе у подножју Динаре у свом родном селу, а када је дошло вријеме да упише школу, одлучио се за угоститељство.

Па је тако, као и сваки конобар морао да поштује ону "гост је увијек у праву", као и да служи чак и - Србе!

А онда је врли конобар са готово нимало историјског знања, као тинејџер заволио своју гитару коју је добио на поклон од оца, почео да пише пјесме које су одговарале тадашњој структури.

А то како пише пјесме, просудите сами - прије би се могло рећи да "успјешно позајмљује рифове и идеје".

Представио се, а то чини и дан данас, као рок (?!) пјевач и композитор.

Најбизарније у цијелој причи што су његови концерти заиста једни од најпосјећенијих у "Лијепој њиховој", иако су, са друге стране, због екстремно десних, антисемитских и неоусташких ставова, забрањивани у неколико европских земаља.

Иначе, за његовог родног мјеста, села на ријеци Чиколи, Чавоглава, није било на предратним мапама, док га сам није "опјевао". И та пјесма постаје својеврсна усташка химна. У споту жестоког ритма у групи људи у маскирним униформама издваја се један дугокоси и крезуби младић - наш врли конобар Томпсон, главом и брадом.

Наравно, у међувремену је поправио зубе и скратио косу, па преко брака са хрватском поп звијездом Данијелом Мартиновић покушао да се пробије на музичку сцену, али како му то није баш пошло за руком, преоријентисао се на уташке творевине, и тако почео да подилази свакој власти и пјева за њих кад год је потребно промовисати екстремне ставове.

Данас је ожењен Сандром са којом има петоро дјеце.

Ево једног његовог "ремек дјела": За Дом - спремни! Чујте српски добровољци, бандо четници, Стићи ће вас наша рука и у Србији! Стићи ће вас Божја правда то већ сватко зна Судит ће вам бојовници из Чавоглава!

*** Због Анице и бокала вина, запалит ћу Крајину до Книна Запалит ћу два, три српска штаба, да ја нисам долазио ђаба.

*** Антикристи и масони Комунисти ови, они Шире сотонске фразе Да нас поразе *** Све ћемо их силом отјерати, Домовини миран сан донијети, бјежат ће и проклињати мајку, што су дошли у нашу Хрватску

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана