Дан: Кривокапић остаје на челу реконструисане владе

Танјуг
Foto: Архива

ПОДГОРИЦА - Владајућа коалиција начелно је сагласна да премијер Здравко Кривокапић остане на тој функцији, с тим да дио власти инсистира да се процес реконструкције извршне власти заврши што прије и да у владу уђу нови људи које ће предложити партије, без обзира да ли су експерти или не, пише подгорички портал Дана.

Позивајући се на незваничне, али поуздане информације, портал пише да је посебно Демократски фронт, највећи субјект у савезу владајућих коалиција, спреман да пристане на све комбинације, па и да садашњи премијер Здравко Кривокапић остане на челу владе, али да се под хитно дође до договора и да се током октобра у Скупштини заврши прича о избору Тужилачког савјета и реконструкцији владе.

Спремни су, наводи се, да у владу уђу нови људи које ће предложити партије, без обзира да ли су експерти или не.

По мишљењу лидера владајуће коалиције, питање реформи у тужилаштву је хитно, с обзиром на потребну ефикаснију борбу против корупције и организованог криминала.

Сви конституенти владајуће већине сагласни су да се премијер неће мењати, јер су сигурни да је шеф црногорске државе Мило Ђукановић спреман на опструкције, па је то ризик који желе да избјегну.

Притом, додаје се, дио владајућих странака одбацује могућност да би предстојећа реконструкција извршне власти, односно дјелимична трансформација из такозване експертске у политичку владу, могла утицати на промјену спољнополитичког курса Црне Горе. Полазна основа за реконструкцију владе је политички договор ДФ-а и Демократа да партије могу кандидовати своје представнике за министарске позиције.

Актуелна црногорска влада је фоормирана 4. децембра прошле године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана