Дајковић: Немојте имати страх од мене јер сам Србин који прича о Косову

Г.С.
Дајковић: Немојте имати страх од мене јер сам Србин који прича о Косову

ПОДГОРИЦА - Немојте имати страха од мене јер сам Србин који прича о Косову или о положају српског народа у Црној Гори. Плашите се оних који су крали од нашег града и наше Црне Горе, од оних који су на оптуженичким клупама или од оних који су данас у Дубаију, навео је лидер Слободне Црне Горе Владислав Дајковић.

- Имајући у виду да је моје потенцијално именовање на функцију у Главном граду изазвало огромну пажњу у Црној Гори, дужан сам да саопштим неколико ствари - истакао је Дајаковић.

Како је Дан јуче писао, према незваничним сазнањима Грађански биро припао је Слободној Црној Гори, а њиме ће руководити управо Дајковић.

- Од више десетина особа које су током јучерашњег дана предложене на различите функције на градском нивоу, ТВ дневници, портали и штампани медији су у фокус ставили само мене и уваженог професора Драгана Копривицу. Самим тим, стекао сам утисак - можда погрешан - да сам “прљав”, ретроградан или, просто речено, “превише Србин”, за тако важну функцију. Током јучерашњег дана више пута се поставило питање ‘’Шта Дајковића препоручује за ту функцију?’’, одговарам: предлаже ме мој образ, моја борба против корупције на градском нивоу, моје дипломе економисте и магистра политичких наука, и, најважније, моја љубав према Подгорици у којој је живио мој ђед, мој отац, ја, а ево сад и мој син - саопштио је Дајковић.

Како је истакао никад ништа није украо ником.

- Никад нисам био на функцији. Ја волим свој град у ком подижем свог сина и живим са својом женом. Волим све добре људе и нико нема потребе да се мене плаши - са функцијом или без ње. Дакле, немојте имати страха од мене јер сам Србин који прича о Косову или о положају српског народа у Црној Гори. Плашите се оних који су крали од нашег града и наше Црне Горе, од оних који су на оптуженичким клупама или од оних који су данас у Дубаију - навео је он.

Додао је да ће свој посао ћу радити часно, поштено и професионално, искључиво се водећи интересима Подгоричанки и Подгоричанки, а не личним, емотивним и националним осјећајем, нарочито јер је у питању професионална градска служба која је на располагању свим грађанима и грађанкама подједнако.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана