Дачић у Подгорици: Однос добар, везе лоше

Taнјуг
Дачић у Подгорици: Однос добар, везе лоше

Подгорица - Ивица Дачић и Мило Ђукановић оцијенили су да су односи двије државе у успону, али да саобраћајне везе нису на нивоу економске сарадње и потреба грађана.

Премијер Србије допутовао је јутрос у званичну посјету Црној Гори, прву од промјене власти у Србији. У тој делегацији су и министар спољних послова Иван Мркић, министар привреде Саша Радуловић и министар саобраћаја Александар Антић.

Дачића је у Подгорици дочекао Ђукановић уз највише државне и војне почасти, гарду и интонирање химне двије земље. Дачић је послије разговора с Ђукановићем оцијенио да је много времена потрошено на ствари које нису од суштинског значаја за животе грађана двије државе и њихове односе и то илустровао 30-часовним путем воза од Београда до Подгорице, због запуштености пруге и неулагања.

Црногорски премијер сагласио се да путна и жељезничка инфраструктура нису на нивоу економске сарадње двије државе, потреба грађана и перспекетиве јачања те сарадње. Они су оцијенили да треба побољшати жељезничку пругу, ауто-пут и радити на заједничким пројкеитма за привлачеје страних инвестиција. Разговарали су и о неријешеном питању платног промета и Дачић је у том смислу рекао да ће централне банке сагледати могућност успоствљања директног платног промета.

Дачић ће се састати с предсједником Скупштине Црне Горе Ранком Кривокапићем и предсједником Филипом Вујановићем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана