Дачић: Хистерија око потенцијалног учешћа Вучића је проблем Загреба

Срна
Дачић: Хистерија око потенцијалног учешћа Вучића је проблем Загреба

БЕОГРАД - Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да је хистерија, која у Хрватској влада поводом могућег учешћа предсједника Србије Александра Вучића на скупу Европске народне партије /ЕПП/ у Загребу, посљедица опште антисрпске атмосфере која тамо влада и нагласио да та хистерија није проблем ни Вучића ни Србије, већ проблем Загреба.

Дачић је појаснио да та хистерија није посљедица предизборне кампање у Хрватској, како наивно мисле неки у свијету, па и у Србији.

"Она је последица опште антисрпске атмосфере која се у Хрватској систематски ствара негирањем геноцида у Другом светском рату, рехабилитацијом усташтва, лажима о наводној великосрпској агресији, иако су у питању Срби који су вековима ту живели", рекао је Дачић.

Према његовим ријечима, тиме се легитимизује стара прича о Србима као реметилачком фактору, коју треба елиминисати, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

"Хистерија у Хрватској није проблем Вучића и Србије, то је проблем Хрватске - земље која за који месец преузима председавање ЕУ. Како ће Хрватска председавати ЕУ када није у стању да организује ни скуп ЕПП-а без проблема?", упитао је Дачић.

Он је поставио и питање како ће Загреб организовати скуп ЕУ са западним Балканом и друге регионалне скупове.

"Зашто је то тако, требало би да се замисле. Србија хоће и мисли да треба да гледамо напред у будућност и да нам трагедије из прошлости буду поуке, а не примери за следеће нараштаје", поручио је Дачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана