Да ли је суви лед усмртио три особе у викендици?

ГС
Да ли је суви лед усмртио три особе у викендици?

СИСАК - Јутрос око 6:30 полиција је примила дојаву да се у викендици на подручју Велике Лудине налазе три мушке особе које се не осјећају добро. Изласком на мјесто догађаја, полицијски службеници су затекли три беживотна тијела, на којима нису уочене повреде.

На мјесту догађаја се обавља увиђај којим руководи замјеница жупанијске државне тужитељке у Жупанијском државном тужилаштву у Сиску у сарадњи са вјештацима Центра за форензичка испитивања, истраживања и вјештачења "Иван Вучетић". 

Тијела су превезена на Одјељење патологије сисачке Опште болнице, гдје ће се обавити обдукција како би се утврдио тачан узрок смрти.

У току је криминалистичка истрага којом ће се утврдити све околности овог догађаја.

Коришћење сувог леда?

Како јавља РТЛ, мушкарци су највјероватније преминули због коришћења сувог леда. Преминули тројац наводно је користио суви лед за хлађење, највјероватније бачви, при чему је дошло до испаравања угљен-диоксида и тровања.

Суви лед (угљиков IV оксид) иначе се користи као извор хладноће за потребе складиштења и хлађења. Идеалан је извор хладноће, те је без укуса и неутралног мириса. Помоћу сувог леда сигурно се могу одржавати температуре између -25 и +10 степени, преноси Индекс.хр.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана